Hjälp – Det var inte mitt fel

Hjälp! Det var inte mitt fel!Jo Salmsons populära Hjälp!-serie har fått ett nytillskott, nämligen Hjälp! Det var inte mitt fel. I den boken träffar vi återigen klassen vi känner igen från de tidigare böckerna i serien. I den här boken blir det en annorlunda skoldag när fröken berättar att klassen ska få göra skulpturer istället för att ha vanliga lektioner. Men snart blir det bråk i klassen och en fin drake går sönder. Fröken säger att snart ger hon upp och går sin väg – så som hon alltid säger när klassen bråkar för mycket. Och efter lunch kommer hon inte tillbaka. Har det blivit så mycket tjafs i klassen att fröken till slut har lämnat dem?

Böckerna i Hjälp-serien bjuder på stor igenkänning och handlar alltid om vardagsdramatik i välkänd skolmiljö. Böckerna vänder sig till nybörjarläsarna och är lättlästa. Just denna bok handlar om en dag då allt blir fel. En av klasskamraterna har bråkat med sin mamma på morgonen och kommer arg till skolan. Detta leder till att det blir tjafs i klassen. Men när fröken plötsligt försvinner blir klassen till slut sams och enade. Frökens försvinnande visar sig ha en oväntad förklaring och det blir både humor och lite dramatik innan hon är tillbaka igen. Och boken slutar förstås bra till slut. Klassen skildras med ett fint mångfaldsperspektiv och illustrationerna är detaljerade och färgsprakande. Böckerna i Hjälp-serien brukar ofta vara utlånade på biblioteken där jag jobbar och jag förstår varför. Den här boken är precis lika bra som de andra böckerna i serien och jag rekommenderar den varmt till alla nybörjarläsare.

Hjälp! Det var inte mitt fel är utgiven av Bonnier Carlsen och finns att låna på biblioteket eller att köpa hos Adlibris eller hos Bokus.