Jag ser dig

Jag ser digI Mari Jungstedts senaste bok har lugnet lagt sig på Gotland efter turistsäsongen, men vädret är fortfarande vackert och havet varmt efter den långa, heta sommaren. Juridikstudenten Frida Vallskog och hennes tre klasskompisar bestämmer sig för att spendera helgen på den karga och ensliga Lilla Karlsö innan höstterminen drar igång på allvar. Men efter en slummer på en öde strand vaknar Frida upp och gör en fasansfull upptäckt. Hennes pojkvän och deras två vänner är döda. Hon är den enda överlevande. Kommissarie Anders Knutas och hans kollegor dras in i ett otäckt, skrämmande fall fyllt av frågor.

Jag ser dig är den femtonde boken om Anders Knutas. Jag har läst de tidigare och det är trevligt att få följa poliserna Anders och Karin och deras kollegor, liksom journalisterna Johan och Pia. Precis som i de flesta andra deckare av den här typen så är ju själva storyn runtomkring minst lika läsvärd och intressant att ta del av som själva kriminalhistorierna. Just i den här boken var inte heller deckardelen särskilt trovärdig. Jag fastnade inte för skildringen av studenterna och deras vänskap och tyckte att mordmotivet var lite väl svagt. Men boken var snabbläst och det är alltid roligt att få möta karaktärerna som nästan känns som gamla vänner vid det här laget. Självklart kommer jag att fortsätta följa Knutas och de andra karaktärerna om Jungstedt skriver fler Gotlandsdeckare.

Jag ser dig är utgiven av Albert Bonniers förlag och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.