Kleopatras kam

Den första boken som jag recenserar i år blir Kleopatras kam.

Kleopatras kam är ett företag som drivs av tre, ganska olika och komplexa personer. Affärsidén är enkel – företaget ska lösa människors problem. Snart kommer det in en kvinna med ett ovanligt problem. Hon vill att de ska döda hennes man. Plötsligt ställs allting på sin spets och vännerna upptäcker att ingenting är som det ser ut att vara.

Huvudpersonerna är bra beskrivna och språket flyter också på bra. Jag tycker mycket om storyn i boken. Det är en intressant berättelse och boken är genomtänkt och unik. Boken stannar kvar i mitt medvetande. Jag har tagit ett bra tag på mig att läsa boken (har läst annat under tiden) och då går jag runt och funderar på vad som kommer att hända, och vad som skulle ha hänt om boken vore verklighet. Det är en hel del etiska och filosofiska tankar invävda i boken och sådant gillar jag. Jag gillar också alla oväntade vändningar och att inte allt är som man tror att det ska vara…

Tyvärr blir boken stundtals långtråkig. Dessutom är den ibland rörig och förvirrande, man hänger inte alltid med i svängarna. Berättarperspektivet ändras mellan de tre huvudpersonerna och man måste vara uppmärksam.

Sammanfattningsvis så är boken mycket läsvärd. Jag såg att författarinnan har skrivit två andra böcker: ”Busters ögon” och ”Caipirinha med döden” som har fått väldigt bra kritik, så jag ska läsa dem med så småningom.