Kom i form på 30 dagar

Vi är vana att se Laila Bagge i juryn till Idol. Nu har hon också skrivit en bok, Kom i form på 30 dagar – maten, motionen och motivationen. Efter att hon fått barn bar hon på tio envisa extrakilon som hon bestämde sig för att bli av med en gång för alla. Men hon ville inte banta och inte genomgå någon mirakelkur. Istället ville hon komma i form genom träning och sund kosthållning, eftersom hon anser att det är det bästa sättet att hitta en livsstil som på sikt är både hållbar och hälsosam. Hon letade då efter en bok med både recept och träningsprogram, men som samtidigt också kunde motivera henne. Hon hittade dock ingen som hon fastnade för, så hon skrev en egen!

Kom i form på 30 dagar är indelad i två stora avsnitt, kost respektive träning. I avsnittet kost finns det kapitel för frukost, lunch, middag och mellanmål, men också ett kapitel med syndarmenyer. I varje kapitel finns en rad olika inspirerande och lockande recept med framförallt tonvikt på middagsrecept.

I avsnittet träning finns dels ett komplett träningsprogram för gymmet, med tydliga bilder och instruktioner till varje övning, och dels ett träningsprogram för hemmet för den som inte vill eller har möjlighet att träna på gym. I slutet av boken finns en kalender där man ser träningsschemat dag för dag och även har möjlighet att fylla i en matplanering eller matdagbok. Boken är inspirerande och pedagogisk och erbjuder ett komplett kom i form-program för såväl nybörjare som de som har tränat tidigare men som vill få en nystart.