Kom in och ät! : familjens favoriter

Kom in och ät (Norstedts) av Karin Alfredsson och Karolina Sparring är en härlig bok om mat för barn. Karolina vet av egen erfarenhet att det inte alltid är det lättaste att få barn att äta. Karolina sadlade nämligen om från framgångsrik restaurangägare till att laga mat på en förskola. Då upptäckte hon att matvagnarna ofta kom tillbaka fyllda med mat. Hon insåg att hon måste göra något för att förändra det och började ändra matrecepten. Efter det kom matvagnarna tillbaka tomma och det var  inte ovanligt att barnen kom in till köket och frågade efter mer. Även hennes egna tre barn började äta mer. Här finns recepten samlade. Recept som utprovats av kräsna små gommar.

Kom in och ät är en stor inspirationskälla till dig som förälder. Här finns förslag på hur man lägger upp veckomatsedlar med mat som passar barn, inte för stark eller för salt men ändå innehållande någon ny spännande smak. Karolina har rest en hel del och hämtat inspiration från både Sydamerika och Sydostasien. Boken innehåller recept indelade efter soppor, fisk, kött och vegetariskt. I boken berättar även en barnpsykolog vilka faktorer som kan göra så det låser sig för ett barn vid måltiderna. Och en dietist och läkare svarar på frågor om barn och mat som många föräldrar har.

Karolina menar att det är viktigt att göra måltiden till en trevlig stund med duka bord och lugn och ro. Då kommer barnen  att trivas vid bordet och inom sinom tid också äta. Boken känns personlig. Man får många praktiska  tips på hur man kan göra vardagen lite festligare med exempelvis goda tillbehör till soppmåltiden.

2 thoughts on “Kom in och ät! : familjens favoriter

  1. Gissa om jag rusar och beställer denna direkt. Precis vad vi behöver här hemma! Tack för tips!

Comments are closed.