Kvartslivskrisen

Allt fler människor drabbas idag av utbrändhet redan i 25-års åldern. Det är vanligt att ha höga krav på sig själv och en känsla av att inte räcka till. Det finns till och med ett begrepp för detta: kvartslivskrisen. Om detta handlar boken med samma namn skriven av Anna Manteus.

Symptomen för att ha hamnat i en kvartlivskris är följande: högt ställda krav på framgång, ofta utan tydliga motiv, ständig karriärplanering, ständiga effektivitetsambitioner, orealistiska förväntningar på livet och en ständig jakt på att efterlikna andra istälet för att vara nöjd med den man är.

Känner du också igen dig? Då är Kvartlivskrisen – undvik eller utnyttja den en bok för dig. I boken berättar författaren personligt om sina egna upplevelser och erfarenheter av att bli utbränd som ung. Hon berättar om hur hon kommit ur sin utbrändhet och ger sina bästa råd till hur man antingen undviker att hamna i kvarlivskrisen, eller hur man utnyttjar den ifall man redan har hamnat där. Boken är positiv och peppande, en riktigt feelgoodbok för den som befinner sig längst längst nere. En bok jag rekommenderar för alla ”duktiga tjejer”.

2 thoughts on “Kvartslivskrisen

  1. Ja hjälp, jag känner igen mig allt för väl. Var faktiskt exakt 25 när jag blev sjukskriven för utbrändhetsdepression och det märks fortfarande ganska ofta.

Comments are closed.