Lärarinnan i Villette

Lärarinnan i Villette har ett gift par i huvudrollen. Martine Poirot är undersökningsdomare. Hon får i uppgift att utreda ett fall där en älskad lärarinna blir påkörd och dödad. Först såg det ut som en smitningsolycka, men flera vittnen hävdar att det är mord och när Martine börjar nysta i fallet upptäcker hon att lärarinnan hade en hemlighet som berör flera viktiga makthavare i staden. Samtidigt får Martines man Thomas något att bita i. Han är historiker och forskare. När grunden till ett nytt köpcentrum grävs i staden upptäcker man en massgrav och Thomas får i uppgift att utreda vad som ligger bakom massgraven. Martine och Thomas jobbar på varsitt håll för att ta reda på de mörka sanningarna från det förflutna – sanningar och hemligheter som många till varje pris vill bevara. Givetvis korsar deras respektive fall varandra så småningom.

Lärarinnan i Villette var Ingrid Hedströms debutbok och numera har det kommit en hel serie böcker med Martine Poirot i huvudrollen, samtliga utgivna på Alfabeta. Många tycker om dessa böcker, men jag fastnade inte riktigt. Jag vet inte varför, det är en bra berättelse och en välskriven bok, men det var väl ingen bok som passade mig helt enkelt.

One thought on “Lärarinnan i Villette

  1. Jag har läst flera av henne men tycker att debuten är den bästa. Deckare är inte min favoritgenre öht, men tycker att Hedström faller under samma kategori som Donna Leon. Dvs lättsmält med atmosfär och inte alltför slaskiga mord.

Comments are closed.