Läsplaner för augusti

Augusti månads tema i #temaläsning2017 är Inspiration och passion. Återigen ett brett begrepp, men där jag tänker tolka temat så att jag kommer att fokusera på faktaböcker denna månad. Jag tänker att faktaböcker kan vara bra att bläddra i eller grotta ner sig i när man vill få inspiration till allt från mat till inredning, resor till hobbys, liksom ta del av människors passion. Jag vill hitta böcker skrivna av författare som brinner för sitt ämne, författare som vill inspirera andra till det ämne som de brinner för och författare som vill dela med sig av just sin passion. Eftersom jag kommer att välja sådana ämnen som intresserar just mig lär ni på så vis också få ta del av min passion.

Augusti månads tema i Barn- och ungdomsboksutmaningen 2017 blir något helt annat, nämligen En bok med ett pronomen i titeln. Min första tanke var att det här är ett ganska begränsat tema, men snart insåg jag att det är det ju inte alls, det räcker att det finns med ett ”jag” eller ”du” exempelvis för att temat ska anses vara uppfyllt. Jag har hittat några böcker som passar in på temat i min oläst-hylla hemma, så vi får väl se hur mycket läsning jag hinner med. Jag har precis börjat heltid på ett nytt jobb och dessutom ska jag skriva två tentor denna månad i min biblioteksutbildning, plus att jag har familj och hem att ta hand om, så det där med tid är alltid en bristvara 🙂