Målarböcker

magiska-faglar-malarbokIngen har väl missat den stora trenden med målarböcker för vuxna som kommit de senaste åren? Många är det som har försjunkit i att färglägga som avkoppling och för att använda sin kreativitet. Det har getts ut massvis med målarböcker inom olika teman och svårighetsgrader. Här presenterar jag några av de som hittat hem till min bokhylla den senaste tiden.

Magiska fåglar är illustrerad av Pippa Rossi och utgiven av Rabén & Sjögren. Precis som titeln antyder så är det fåglar som är temat för denna målarbok. Det finns en hel uppsjö av illustrationer att färglägga och samtidigt drömma sig bort i. Illustrationerna är väldigt detaljerade och många gånger far tankarna till en magisk skog när man tittar på alla vackra fåglar.

massvis-med-hundar   massvis-med-katter

Massvis med katter och Massvis med hundar är illustrerade av Lulu Mayo och utgivna av Stickers & Stuff. Varje uppslag har en speciell katt respektive hund i huvudrollen och det är detaljrika, fantasifyllda, myllrande och innovativa bilder vi hittar i dessa böcker. Passar både vuxna och barn som är kattälskare och hundälskare.

zodiaken-mala-ditt-stjarntecken-narvaro-fokus-balansZodiaken – Måla ditt stjärntecken handlar om stjärntecknens uråldriga magi. Varje stjärntecken presenteras med en sida text och några bilder att färglägga. Längst bak i boken finns ytterligare bilder att färglägga. Passar vuxna som är intresserad av astrologi, magi, mystik. Boken är illustrerad av Stella Björn och utgiven av Lava förlag. Det finns också en vykortsbok i samma tema.

blomstermandala-malarbok-med-20-illustrationer-att-farglagga-rama-in-och Blomstermandala finns dels som en stor målarbok i A4-storlek med 20 illustrationer att färglägga, rama in och hänga upp och dels som en vykortsbok med 20 vykort att färglägga och skicka iväg. Varje bok innehåller olika blomstermotiv, en mix av fotade blombladskollage och illustrerade, svartvita bilder. Passar för blomsterintresserade tonåringar och vuxna. Böckerna är illustrerade av Maria Trolle och utgivna av Pagina förlag.

fabelskogen-ett-aventyr-over-hav-och-land-en-tavelbok-20-ark-att-rama-inÄven Fabelskogen – ett äventyr över hav och land finns både som tavelbok i A4-storlek och som vykortsbok. Båda innehåller 20 ark vardera att färglägga. Man får följa med Grävling, Räv, Uggla och deras vänner i den magiska skogen när de går på upptäcksfärd, när de fiskar, plockar smultron och åker luftballong. På baksidan av varje bild finns en liten fabel om den magiska skogens djur och deras liv. Passar djurintresserade, både stora och små. Illustrerad av Ida Ahlgren och utgiven av Pagina förlag.