Massor av glutenfria recept

         

Glutenfria receptböcker har jag tipsat om tidigare, men fortsätter gärna eftersom det inte alltid är det enklaste att hitta recept som är glutenfria och/eller mjölkfria. Nu senast har jag hittat två böcker från Ica bokförlag som inte är helt nyutgivna, men som ändå är riktigt bra böcker för den som vill hitta glutenfria recept. Båda böckerna rekommenderas starkt.

Bjud glutenfritt – förrätter, huvudrätter, desserter och bröd är skriven av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Boken är innehållsrik och den innehåller, som titeln antyder, alla möjliga slags recept. Den är användbar för alla som är glutenintolleranta, men också för de som har en glutenallergiker i sin närhet och vill kunna bjuda på en meny som passar även för honom eller henne. En bra grundkokbok att ha hemma i bokhyllan alltså. Recepten är både goda och enkla och det är lätt att följa dem.

Glutenfria bröd och bakverk för hela familjen är skriven av Charlotte Andersson. Denna bok fokuserar, som titeln säger, på bröd och bakverk. Här hittar man goda och hälsosamma bröd, men också smarriga tårtor och kakor. Tanken är att recepten ska kunna passa hela familjen, så att glutenallergikern inte ska behöva avstå när resten av familjen äter något gott. Recepten är väldigt lockande, både läckra foton och snygg layout medverkar till att man känner att man vill prova att baka nästan allt i boken. Det här är också en bok som kommer att finnas i vår bokhylla som basbok när det gäller bröd och fikabröd som inte innehåller gluten.