Maten som botar

Per-Ove Lind är läkare och har under många år skrivit om mat och hälsa. Bland annat har han skrivit Maten som botar, en bok som utkom första gången 2001 och som nyligen kommit i en ny upplaga, omarbetad, uppdaterad och illustrerad i färg. Maten som botar bygger på den senaste forskningen inom mat och hälsa. Utgångspunkten är att med rätt mat kan du ge din kropp de bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv.

I boken varvas fakta om mat och olika livsmedel med recept och tabeller. Boken är indelad i två delar. Den första delen heter Näringsämnen som btar och där kan man läsa om antioxidanter, omega 3, kostfibrer, kryddor, vitaminer, mineraler m.m. Den andra delen av boken heter Livsmedel som botar och den delen kompletterar den första delen. Där kan man nämligen läsa till exempel om livsmedel som botar med antioxidanter, livsmedel som botar med omega-3, kryddor som botar, och så vidare.

Det är en genomarbetad bok med mycket intressant fakta att ta till sig. Min pojkvän är väldigt intresserad av det här med kost och näring och han har även lyckats intressera mig. Det är faktiskt otroligt spännande att läsa om hur man kan motverka demens, lindra depressioner, minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och förbättra immunförsvaret – bara genom att äta bra kost!

Maten som botar utkom 2009 på Prisma bokförlag.