Matthandlare Olssons död

Karin Wallberg tillhör den svenska deckarförfattareliten. Hon har skrivit flera kriminalromaner som utspelar sig i sjukhusmiljö med överläkaren Veronika Lundborg, överläkare på Oskarshamns lasarett och hennes man, kriminalkommissarie Claes Claesson. Matthandlare Olssons död är den sjunde och nyaste boken i serien. I början av boken får Veronika och Claes en liten dotter. Claes hade planerat att vara föräldraledig men får istället brådstörtat åka ner till Turkiet. En svensk matthandlare från Oskarshamn hittas nämligen mördad i Istanbul. Det blir upptakten till en historia om familjehemligheter. Vi får följa Claes Claesson och hans kollegor medan de löser fallet och samtidigt får vi ta del av hans familjeliv.

Karin Wahlberg är en skicklig författare. Dock är jag inte så överväldigad av den senaste boken. Den känns lite för upprepande och lite långtråkig. Jag gillar dock fortfarande persongalleriet väldigt mycket. Hon är duktig på att skildra såväl människor som miljöer. Hon har också lagt ner mycket tid på research. Jag har nyligen skrivit några artiklar om mattor och har därför varit tvungen att sätta mig in i branschen och jag märker att det har även Karin Wahlberg gjort. Att böckerna utspelat sig i sjukhusmiljö har varit lite av författarens signum och det saknar jag i den här boken. Visserligen är Istanbul säkert en spännande plats och jag har aldrig tidigare läst en bok om mattbranschen så det är ju unikt, men jag saknar ändå sjukhusmiljön. En annan sak jag irriterar mig på är alla korrekturfel som finns i boken. Jag tror helt enkelt att jag får tipsa förlaget Wahlström och Widstrand om att jag brukar ta på mig uppdrag som korrekturläsare för så här borde det inte se ut. Sammanfattningsvis är Matthandlare Olssons död en helt okej deckare, men den saknar tyvärr det där lilla extra.

One thought on “Matthandlare Olssons död

Comments are closed.