Mera amigurumi

I höst har det kommit två nya böcker om att virka amigurumi. Trenden verkar inte på något sätt vara på väg att dö ut, istället kommer det bara fler och fler mönster på dessa roliga små virkade djur och ständigt startas också studiecirklar där man virkar amigurumis.

Amigurumi – Virkade djur är skriven av Elise Nilsson och utgiven av Ica bokförlag. Det är en lite annorlunda bok i genren eftersom den inte endast innehåller virkade djur, utan ofta kombineras tekniker. Exempelvis så kan man göra ett djur genom att virka vissa av kroppsdelarna och sy andra av kroppsdelarna, vilket tillsammans gör ett jättehäftigt och personligt djur. Boken riktar sig framförallt till dem som redan kan grunderna i virkning och som kanske redan har virkat amigurumis ett tag, men som vill prova på något nytt. Boken har tydliga bilder och enkla förklaringar och det är lätt att följa instruktionerna. Djuren i boken är tokhäftiga och otroligt inspirerande. Jag vill virka vartenda ett!

25 gulliga små amigurumidjur är skriven av Annie Obaachan och utgiven av Känguru förlag. Den innehåller, precis som titeln säger, beskrivningar för att virka 25 stycken fantasifulla amigurumidjur. Man får lära sig den grundläggande tekniken, hur man läser virkbeskrivningar, vilka redskap som behövs, olika virktekniker m.m. Därför passar boken perfekt för nybörjaren. Men i boken finns också instruktioner för att skapa sina egna mönster, vilket gör att även mer erfarna har stor nytta av boken. Beskrivningarna på djuren är indelade i två stora kapitel: husdjur och vilda djur. Instruktionerna är väldigt enkla att följa och otroligt inspirerande!