Min första stjärnbok

Rymden, stjärnbilderna, planeterna, kometer och asteroider är något som fascinerar många barn. I boken Min första stjärnbok får man lära sig om universum och allt spännande som finns där ute i rymden. Men det mest spännande med boken är alla stjärnbilder som presenteras och berättelserna om alla figurer som finns uppe på himlavalvet. Stjärnbilderna är indelade i olika kapitel utifrån när man kan se dem: Hela året, vintern, våren, sensommaren och hösten. Intill varje berättelse finns också en liten ruta som man kan kryssa i ifall man sett den aktuella stjärnbilden och isåfall när.

Boken är skriven om Anja Baklien och utgiven av B.Wahlströms förlag. Min första stjärnbok ingår i en serie faktaböcker för barn, där Anja Baklien också har skrivit Min första småkrypsbok, Min första blombok och Min första skogsbok.