Mitt badrumsskåp – duschkräm

När det gäller duschkräm och body lotion så verkar det inte finnas någon uppsjö av ekologiska och doftfria produkter direkt. Än så länge har jag använt mig av Neutral Shower Gel. Den är parfymfri, men inte ekologisk. De skryter med att duschkrämen innehåller 0% parfym, 0% färgämnen och 0% parabener och det är ju förvisso bra. Men å andra sidan innehåller den också Sodium Laureth Sulfat (hudirriterande) och Propylene Glycol (lösningsmedel som framställs syntetiskt i petroleumindustrin). Troligen är det små mängder, med tanke på att produkten är godkänd av Astma- och Allergiförbundet samt Svanenmärkt, men ändå… Neutral har fungerat helt ok på min hud, dock är den uttorkande och jag skulle egentligen behöva någon form av body lotion, men det är så himla svårt att hitta ekologiska sådana utan eteriska oljor. Just duschkräm, body lotion, handkräm och flytande tvål som både är ekologiska och doftfria verkar nästintill omöjliga att hitta. Har ni några tips så hör gärna av er. Har som sagt tidigare provat Urtekram och i+m och deras produkter fungerar inte för mig.

Nu har jag ju i alla fall beställt Dermanords Hair & Body, så jag ska testa att använda den som duschkräm. Är också sugen på att prova Green People No Scent Shower Bath. Men varken Dermanord eller Green People har någon body lotion som funkar för oss doftöverkänsliga. Eller, rättare sagt, så finns det en hos Green People men den finns inte i lager och har inte gjort det under flera veckor nu. Nu medan jag skrev detta så kom jag på att Estelle & Thild (som jag verkligen älskar!) har doftfri duschkräm och bodylotion för barn. Jag ska nog testa ifall dessa funkar lika bra för vuxna också.