My Earthbook

My Earthbook är något helt unikt. Det är en pysselpärm där barnen kan samla saker de hittar i naturen. Till formen är det en helt vanlig ringpärm. Den innehåller blad där barnen kan klistra in blommor, blad, eller vad de nu hittar i naturen. Det finns också plats att skriva upp vilket datum de fann saken och lite information om den. Sakerna kan delas in i olika kategorier: blommor, löv, insekter, gräs & strån, pinnar/sand/bär. Det finns också plats för att sätta in foton, kanske som barnet själv har tagit. Pärmen innehåller också ett antal vykort, där barnen kan klistra in ett fynd de gjort i naturen och skicka till valfri mottagare. När man köper pärmen följer det även med sax, laminatpapper, linjal, förstoringsglas, penna och anteckningsblock.

Pärmen är genialisk! Tanken är att barnen själva, på eget initiativ, ska få samla in sakerna, kategoriera dem och klistra in dem. Därför finns det ingen text i pärmen utan bara illustrationer. Barnen behöver alltså inte kunna läsa för att använda pärmen. Tanken är också att pärmen ska vara levande. Eftersom det är en ringpärm så går det lätt att köpa fler blad till den och det är också lätt att byta ut sidorna för att göra plats för nya fynd när pärmen blivit full.

Det här är ett roligt sätt för barnen att lära sig om naturen. Om de har hittat en sak utomhus kanske de vill gå in och lära sig mer om sitt fynd från en bok eller internet. Det är också ett sätt att uppmuntra dem att vara utomhus mer. Dessutom är det en rolig grej ifall barnen är i ett annat land på semester – de kan ta med sig sand, eller annorlunda blad och blommor, från sina resor och klistra in i pärmen när de kommer hem. En perfekt present till alla barn!

Det enda som jag tycker är negativt med pärmen är att det känns snålt med innehållsblad från början. Man måste nästan direkt köpa till fler blad.

Läs mer om pärmen på www.myearthbook.com Just nu har de ett erbjudande att man får gratis frakt om man beställer minst två pärmar via hemsidan.