Mystiska Milla

Mystiska Milla är ett litet spöke. Hon bor på tyglagret i en syfabrik tillsammans med ett gäng andra spöken. Om dagarna ligger hon ihopvikt på översta hyllan och om natten får hon leka, flyga och ha kul. Unni Lindell och Fredrik Skavlan har tillsammans skapat en härlig serie mysrysare för barn mellan 6-9 år. Böckerna, som är utgivna av lilla Piratförlaget, kan användas som högläsningsböcker, men de passar också för barnen att läsa själva. Böckerna har ett enkelt språk som lockar till fortsatt läsning. Temat spöken intresserar också de flesta barn. Tanken är att det ska bli tio böcker om Mystiska Milla. Hittills har två av böckerna kommit ut på svenska:

Mystiska Milla och spökskolan – Den första sanningen

En dag är det dags att börja på spökskolan. Milla och de andra spökbarnen ska få lära sig spöka och skrämma människor. Men så händer något hemskt! Milla råkar knuffa ner Fiola, ett av de andra spökena, från en hylla och snabbt blir Fiola förvandlad till en väska som ska skickas till Paris. Milla och Pinnen, tygfabrikörens son beger sig till Paris för att rädda Fiola. Det blir en äventyrlig och spöklig resa.

Mystiska Milla och sjustjärnan – Den andra sanningen

I bok nummer två om Milla så råkar Millas människovän Pinneus Mysac bli instängd i syfabrikens källare. Milla måste befria Pinneus, men också göra en våghalsig resa ut i rymden och till Sjustjärnan och så ta en liten tripp till London.

One thought on “Mystiska Milla

Comments are closed.