När allt förändras

När allt förändras – SmakprovLeni tycker att livet är bra. Hon har sin allra bästa kompis Moa och är tillsammans med den snygge och omtänksamme David. Men David har betett sig lite märkligt på senaste. Och när Leni letar upp honom i skolans replokal går allt det perfekta sönder. Det finns ett innan och ett efter. Innan Leni går in i replokalen kan allt bli bra igen, hela livet kan fortsätta vara bra. Men efter Leni öppnat dörren och ser vad som händer där inne är allt försent. På en sekund förändras allt.

När allt förändras är en lättläst bok för tonåringar skriven av Emma Frey-Skøtt. Trots att boken är skriven med ett enkelt språk och på få sidor skildras något av det värsta man kan vara med om när det gäller relationer. Att bli sviken av två av de personer man älskar mest av allt och dessutom tvingas gå vidare och möta dem dagligen i skolan. Det måste vara tortyr och författaren lyckas verkligen förmedla hur ont detta svek gör för huvudpersonen. Men trots all denna svärta och smärta finns det också hopp och tröst i boken. Leni kommer upp till ytan igen efter att ha fallit djupt djupt ner. Hon kommer upp, hon går vidare, även om hon inte förlåter. Kanske kommer hon aldrig att förlåta och det behöver man inte heller göra. Men hon går i alla fall vidare med sitt eget liv. Och kanske finns kärleken där även för henne igen, helt oväntat. En lättläst bok för alla som är eller har varit hjärtekrossade. Att känna igen sig i, att bli tröstad av eller få hopp att gå vidare av.

När allt förändras är utgiven av bokförlaget Hegas. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.