Nya pocketbyten!

Jag funderade häromdagen på om det inte skulle köra igång någon ny omgång av Pocket & Prassel. Vad glad jag blev igår när jag läste att En bok om dagen ska köra igång bokutbyte igen, men inte i form av Pocket & Prassel denna gång, utan det blir två parallella byten, Pocketbyte Mini och Pocket & Trix.

I Pocketbyte mini skickar man iväg en läst pocket och eventuellt något litet om det får plats. Det får kosta max 36 kr i porto, så det blir antingen en maxvikt på 250 g + skrymmande eller max 500 g och ej skrymmande. Tanken är att det ska handla om recycling och att det inte ska vara så kostsamt.

I Pocket & Trix får man lite mer spelrum. Det ska vara minst en pocketbok, antingen ny eller väldigt fint läst. Förutom boken får man stoppa i annan vardagslyx i paketet, thé, godis, choklad, bokmärken eller vad som helst. Man köper en vadderad M-påse från Posten och stoppar i allt som får plats, maxvikt 2 kg och portot kostar 44 kr.

För båda utbytena gäller att man får en hemlig bokvän att skicka till. Han eller hon vet alltså inte vem som skickar paketen. Själv får du förstås också en hemlig bokvän som skickar paket till dig. Paketen ska skickas under tre månader, ett per månad, till en och samma person. När alla tre paket är skickade får man veta vem som varit ens hemliga bokvän.

Jag har anmält mig till Pocketbyte mini, men klurar lite på om jag inte ska anmäla mig till båda. Jag har ett tag till att fundera på, sista anmälningsdag är 22/2. Anmäl dig du också här om du blev nyfiken!