Nyfiken på

    

Nyfiken på är en ny serie faktaböcker för barn. Än så länge finns titlarna Nyfiken på flygplan och raketer samt Nyfiken på djur. Båda är utgivna av Bonnier Carlsen. Det här är faktaböcker med mycket innehåll, perfekta för vetgiriga barn. Nivån på faktatexten är så pass bred att böckerna fungerar till barn i alla åldrar, man kan ha dem som pekbok till småbarn och som riktig faktabok till äldre barn. De riktar sig främst till barn mellan 3-8 år, men de räcker som sagt mycket längre. Perfekta presentböcker. Böckerna innehåller massor av intressant fakta, fina bilder och dessutom många faktarutor och illustrationer för att ytterligare förtydliga texten.

Nyfiken på flygplan och raketer är indelad i sex kapitel: Ett flygplan, vad är det? Flygplatsen, Flygresan, Högre och högre, Raketer samt Bra att veta. I boken ryms allt från flyghistoria – hur människan lärde sig att flyga, den första människan i rymden, de första stegen på månen, säkerheten ombord på flygplanet, hur man bygger ett flygplan, hur cockpiten ser ut, flygledartornets uppgift, incheckning på flygplatsen, stora och små flygplan, helikoptrar, luftballonger, stridsflygplan och uniformer. Kort sagt innehåller boken allt som man kan vilja veta kring flygplan och raketer. Lärorikt även för oss vuxna!

Nyfiken på djur innehåller fem kapitel: Ett djur, vad är det? Var kan man se djuren? En dag i djurparken, Djurens liv och Bra att veta. Där ryms alla möjliga sorters fakta kring djur av olika slag, som djurens kroppar, födan, däggdjur, djur som lägger ägg, djuraffären, husdjur, 4H-gårdar, delfinariet, djungeln, savannen, tropikhuset, djurens rekord, hur djuren sover, äter och kommunicerar, hur djuren delas in, dinosaurier, hotade djur, utrotade djur, spår och djurläten. En guldgruva för alla nyfikna djurintresserade alltså, såväl stora som små.