Nystart i livet med ayurveda

Nystart i livet med ayurvedaAyurveda är ett mångtusenårigt läkekonstsystem från Indien som uppstod som en följd av den avancerade Vedakulturen för c:a 10 000 år sedan. Ordet Ayurveda är sanskrit, där ”Ayur” betyder liv och ”Veda” betyder vetskap eller kunskap. Med hjälp av läran om Ayurveda kan man få vägledning för hur man kan leva i balans med sig själv. Genom att lära sig mer om Ayurveda kan man öka sin förståelse för sin egen kropp och själ för att därigenom förstå vad man behöver i vardagen för att skapa en hållbar livsstil. Ayurveda vägleder till förståelsen för vad det är som skapar psykisk eller fysisk ohälsa samt hur vi kan balansera dessa med hjälp av olika livsstilsrutiner såsom kost, sömn, meditation, yoga, träning, bön, kunskapsinhämtning, olika behandlingar och ayurvedisk medicin.

Boken Nystart i livet med ayurveda är en utmärkt introduktion till den ayurvediska läran, men också en bra guide för den som vill veta hur man kan använda läran för att skapa ett liv där man inte bara lever, utan också njuter, har energi och är lycklig. Det finns en test där man kan ta reda på vilken dosha man tillhör och massor av tips, råd och checklistor för alla doshor där gynnsam kost, typ av träning, livsstil, yoga, andning och stärkande örter framgår. På så sätt kan man se precis vad som passar en själv allra bäst. Men man får också lära sig om logiken bakom ayurveda och vad som ligger till grund för de ayurvediska metoderna. Boken fokuserar främst på nystart och förändring och passar därför den som vill minska sin stress, komma i balans, få ordning på kosten och matsmältningen, träningen och sömnen, känna sig piggare, friskare, starkare, gladare och detta genom ett helhetsperspektiv på sitt liv. Vill man veta mer om ayurveda eller vill lära sig mer om hälsa så är detta en bok att rekommendera. Den är lättillgänglig och har en snygg och modern formgivning med fina färger samt massor av färgfoton som förtydligar innehållet.

Nystart i livet med ayurveda är skriven av Tia Jumbe som är ayurvedisk hälsorådgivare, yoga- och meditationslärare, bloggare och författare. Den är utgiven av förlaget Bladh by Bladh. Låna den på biblioteket eller köp den hos exempelvis Adlibris eller Bokus.