På spåret – Frågesportsbok

På fredagkvällarna brukar jag faktiskt titta på På spåret. Mina kompisar brukar reta mig och kalla mig pensionär, men det struntar jag i, för jag tycker att det är både underhållande och lärorikt. Nu har det kommit ut en frågesportsbok, så då kan man även tävla på egen hand hemma. Själv älskar jag alla typer av frågesporter och tävlingar, så jag var inte sen att kolla igenom den här boken. Den är upplagd på så sätt att första delen består av 27 resor till hemligt resmål. Till varje resa finns ledtrådar i fallande poänggrad. Vänder man på sidan får man rätt svar och man får även veta tanken bakom ledtrådarna, vilket är kul eftersom de ofta är ganska kluriga. Andra delen av boken är full med roliga och intressanta frågor om resmålen, precis som det brukar vara i följdfrågorna i tv-programmet. Självklart finns facit även till dessa. För er som tycker om På spåret så är det här alltså en skojig bok, utgiven av Känguru förlag.