Pauluns shoppingguide

Fredrik Paulun är näringsfysiolog och i den här boken listar han helt enkelt en massa livsmedel och ger dem betyg, mellan 1-5, beroende på hur bra de är för kroppen. Man får veta vad det egentligen står på innehållsförteckningen, vad man bör undvika och hur man undviker socker-, salt och fettfällorna.

Jag fick recensionsexemplar av den nya, lilla, inplastade pocketvarianten som är bekväm och enkel att ständigt ha med i väskan för att slå upp produkter.

Jag tycker att boken är ganska så bra. Visst får man en hel del skrivet på näsan, de flesta vet nog att inte bullar och chips är särskilt nyttigt, men nog tycker jag ändå att man får lära sig ganska mycket nytt också. Det är ju ingen bok som man läser rakt upp och ner, utan det är en uppslagsbok. Har man lite sunt förnuft och lite kunskap om näringslära så är boken överflödig. Men känner man sig osäker på vart de dolda sockerfällorna finns eller på skillnaden mellan transfetter och andra fetter, då är det här rätt bok. Den är lättläst och snyggt utformad och dessutom är upplägget jättebra med många bilder.