Pensionera dig utomlands

Pensionera dig utomlands är, precis som titeln antyder, en guide för den som vill flytta utomlands efter pensioneringen. Den innehåller vägledning och fakta om elva olika länder som är vanliga länder för äldre svenskar att flytta till. Men inte nog med det, boken innehåller också alla de regler man behöver tänka på när det exempelvis gäller skatt, pension, allmän sjukvård, sjukförsäkringar, fastigheter och så vidare.

Att flytta utomlands efter pensioneringen är en dröm för många svenskar. För många stannar det vid en dröm, men det behöver det inte göra. Det finns många fördelar med flytt, som bättre klimat och mer pengar kvar i plånboken vid månadens slut. Men för att flytten ska gå så billigt och smidigt som möjligt och man ska få mesta möjliga ut av sin utlandsflytt så finns det en hel del man behöver tänka på, både snåriga myndighetsregler och praktiska, konkreta tips. Ju mer förberedd man är inför sin flytt, desto smidigare och enklare går det.

Pensionera dig utomlands är därför en oumbärlig bok för alla svenskar som drömmer om en utlandsflytt. Boken kan också läsas av yngre personer som vill flytta utomlands, eftersom många saker är gemensamma för en utlandsflytt, oavsett ålder, även om tonvikten på boken ändå ligger på just utlandspensionering. Boken presenterar följande populära utflyttarländer: Bulgarien, Cypern, Frankrike, Grekland, Italien, Kroatien, Malta, Portugal, Spanien, Thailand och Turkiet. Pensionera dig utomlands är skriven av Erik J. Olsson och utgiven av Ica bokförlag.