Pippi power

Jag har tidigare läst Simple living av danska Gitte Jörgenssen. När jag såg att hon skulle komma ut med en ny bok: Pippi Power – 7 vägar till kvinnlig kraft (Ica bokförlag) så ville jag såklart läsa den. Nu har jag läst den, eller åtminstone bläddrat klart i den och jag är kluven. Vissa delar tilltalas jag av, men inte andra delar. På baksidan står följande text:

Vad skulle du göra i livet om du bara hade modet, styrkan och självförtroendet? Och lät lusten och drömmarna styra istället för alla förväntningar och måsten? Släpp fram din Pippi Power och ta första steget mot att utveckla din fulla potential.

Författaren använder Pippi Långstrump som en kvinnlig förebild i denna bok och med boken vill hon inspirera till att leka med och utveckla läsarnas slumprande Pippi-krafter. Boken består av sju kapitel där man får inspiration att utveckla områden som självkänsla, mod, njutning och passion.

Just när det gäller inspiration så är boken klockren. Den är väldigt peppande och inspirerande utan att innehålla några pekpinnar. Det jag saknar är mer konkreta råd och handfasta föreslag till hur man ska gå tillväga. Alltså, det finns både tips och övningar, men jag hade velat ha ännu mer sådana. I övrigt så är författaren väldigt duktig på att skriva och det går inte att undgå att bli inspirerad medan man läser. Det här är en sådan bok som verkligen inte lämnar någon oberörd. Jag gillar också att man tagit ut svängarna när det gäller layout och illustrationer, eftersom det gör att helhetsintrycket blir ännu bättre. Jag kommer att läsa Pippi Power igen, i en något mindre stressig period i mitt liv och då kanske jag lovordar boken ännu mer. Tills dess tycker jag att ni andra också ska läsa den.