Planering av maj-läsning

I maj är temat för min utmaning Temaläsning 2017 mamma, pappa, barn. Det är ett tema som går att tolka väldigt fritt, men jag tänker att det kommer att handla om föräldraskap på olika sätt. Jag har en hel hög med böcker som jag samlat ihop som handlar om att ha barn, att ha ett sjukt eller funktionsnedsatt barn, att vara barn, att vara ett vuxet barn och så vidare. Jag har också samlat ihop ett gäng böcker som behandlar syskonskapet. Så mamma, pappa, barn tänker jag mig kan vara ett brett tema beroende på hur man väljer att tolka det.

I barn- och ungdomsutmaningen är temat för maj en bok skriven av en nu levande ALMA-pristagare. Där kan det bli lite svårare att välja. Jag har nämligen inte läst så mycket av de som fått ALMA-priset, så jag har många författarskap att upptäcka.

Jag kommer också att läsa en bok ur PAX-serien eftersom det är månadens bok i barnbokcirkeln på Facebook.

Dessutom planerar jag att beta av min stora hög av böcker som är lästa men väntar på recension, böcker som tyvärr blivit liggande allt för länge nu.

Självklart blir det också en del kurslitteratur. Sista månaden nu innan terminsavslut och sommarlov!

Vad planerar ni att läsa i maj?