Pocket & Prassel 2.0

En bok om dagen har tagit initiativet till Pocket & Prassel, ett pocketutbyte där man får en hemlig bokvän att skicka paket till under tre månader i rad. Jag missade den första omgången av Pocket & Prassel, så den här gången mailade jag och anmälde mig så snabbt som jag läste att det skulle bli dags för en ny omgång. (För dig som blir nyfiken kan jag berätta att sista dag att anmäla sig är den 17/8) Jag kom med och nu ska man svara på en del frågor för att ens hemliga bokvän ska få ett hum om vilken smak man har. Här följer mina svar:

* Vilken genre är du mest förtjust i?
Jag läser nog det mesta, från deckare och romaner till biografier och självupplevda böcker. Just nu är jag mycket inne på reportageböcker, typ Snabbmatslandet, Pillret och Den hemlige kocken.

* Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
Min absoluta favorit är nog Johanna Nilsson. Jag har alla hennes böcker.

* Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
John Ajvide Lindqvist och Khaled Hosseini är jag lite sugen på, har inte läst något av dem ännu.

* Vilken genre vill du absolut inte läsa?
Chick litt är inte riktigt något för mig. Inte heller science fiction.

* Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Kommer inte på någon speciell just nu.

* Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det – och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?
Bland annat dessa böcker står på min önskelista just nu:
Erik Schlosser – Snabbmatslandet
Stieg Larsson – Flickan som lekte med elden
Stieg Larsson – Luftslottet som sprängdes
Ingrid Carlberg – Pillret
Elisabeth George – Skriv på
Naomi Klein – No logo
Carl Hamilton – Det infantila samhället
Katarina Wennstam – Smuts

* Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Ja, absolut! Jag köper mycket själv på loppisar och Tradera.

* Läser du andra språk än svenska?
Nej, det brukar jag inte göra. Men det skulle vara roligt att läsa en norsk författare på originalspråk. Det är nämligen inte helt otänkbart att det blir en flytt till Norge så småningom. Jag läste spanska i gymnasiet, så det vore i och för sig kul att se hur mycket man minns av språket, men det känns som att det skulle ta väääldigt lång tid att läsa en spansk bok sådär tio år efter studenten.

* Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Jag dricker egentligen både och, men väldigt sällan. Kanske hellre te än kaffe. Testar gärna nya sorter, gärna rött, vitt, grönt osv.

* Vilken slags godis gillar du?
Choklad!

* Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?
Visst, det kan vara gott.

* Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk…)?
Nej.

* Annat som du vill lägga till..?
Jag köper/läser väldigt mycket böcker, framförallt nyutkommen litteratur eftersom jag jobbar som frilansjournalist/bokrecensent. Därför vill jag helst ha böcker som kanske inte ligger direkt högst upp på Pockettoppen. Gärna lite äldre böcker och allra helst reportageböcker eller facklitteratur. Slutligen vill jag bara säga att jag verkligen ser fram emot att få skicka iväg och ta emot breven från min hemliga bokvän.