Rapunzel och varulven

Rapunzel och varulvenSerien Lilla skräckbiblioteket har utökats med ytterligare en titel. Sedan tidigare finns Hans och Greta i det hemsökta huset, Snövit och de sju trollen, Askungen och vampyrprinsen, Prinsessan på den giftiga ärtan, Guldlock och de tre spökena och Dödluvan och vargen. Näst på tur att få en ny skräckkostym står sagan om prinsessan med det långa, långa håret – nu är nämligen Rapunzel och varulven här.

Den vackra flickan Rapunzel lever instängd i ett högt torn och vaktas av en elak häxa. Men en dag när häxan är ute släpper Rapunzel ner sitt långa hår och en prins kan klättra upp i tornet. Prinsen friar till flickan men innan de hinner iväg kommer häxan hem och uttalar en förbannelse över prinsen. Så kommer det sig att Rapunzel en kväll finner en ylande varulv vid sin sida istället för den prins hon nyss sagt ja till. Går det att bryta förtrollningen?

Åter finns alltså en ny skruvad twist på en välkänd saga. Rapunzel och varulven är precis som de andra titlarna i serien en perfekt bok för nybörjarläsarna som längtar efter att få mysrysa lite. Det är lagom läskigt med humor och glimten i ögat. Lättläst och snabbläst. Ni som läst de övriga titlarna i serien kommer också att känna igen er. Boken är illustrerad av Steve Cox precis som de tidigare böckerna. Härligt färgstarka illustrationer som förmedlar precis rätt stämning. De andra böckerna är väldigt populära på bibblan där jag jobbar och de är ständigt utlånade bland lågstadiebarnen. Jag är säker på att denna nya bok kommer att bli minst lika populär. Nu är jag bara nyfiken på vilken välkänd saga som Wiley Blevins kommer att ta itu med härnäst.

Rapunzel och varulven är utgiven av Hegas förlag. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.