Recension Dermanord Hair & Body

Nu har jag fått hem Dermanord Hair & Body Basic som jag beställde från Lilla Kliniken. Jag valde den större flaskan, 500 ml, och den kostade 165 kr. Det finns även en flaska på 250 ml som kostar 110 kr.

Hair & Body Basic ska alltså fungera både som schampo och duschkräm och jag har testat att använda det som bådadera. Man ska också kunna använda det som ansiktsrengöring. Det är smidigt att man kan använda en och samma produkt till både hår och kropp, vilket gör att den här produkten blir ett självklart val för kommande resor.

Ingredienserna är: Aqua Purificata, Decyl Glucoside (från majs och kokos), Mipa Laureth Sulfate (från veg. olja), Cocoamidopropyl Betaine (från kokos), Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride (Guarmjöl), Simmondsia Chinensis (Jojobaolja kallpressad), Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein (från vete), Sodium levulinate (från ris), Sodium anisate (från basilika).

Det finns alltså inget som ska kunna skada vare sig kroppen eller miljön och det känns mycket bra. Jag tycker också att produkten fungerar bra både för min kropp och för mitt hår. Håret blir rent, men inte torrt. Likaså kroppen som känns återfuktad efter duschen trots att jag inte använt någon body lotion. Efter en dusch med Dermanord Hair & Body blir jag ännu mer övertygad om hur dålig min förra duschkräm (Neutral) var, eftersom jag alltid kände mig jättetorr efter duschen då jag använde den. Jag kommer definitivt att behålla Hair & Body och använda den regelbundet, framförallt som duschkräm.