Receptböcker gjorda av kärlek

Linn Larsson har skapat två underbara kokböcker. Fika för vänner (Prisma, 2008) och Kokbok för kära (Ordalaget, 2006). Båda böckerna har hon gjort själv från idé till färdig produkt. Den första boken gjorde hon allt i – skrev, lagade maten, fotade, gjorde grafik och layout. Till den andra boken fick hon hjälp med fotandet, i övrigt skötte hon resten. Resultatet blev suveränt! Det är två stycken otroligt fina och mysiga receptböcker, inspirerande och frestande.

Kokbok för kära innehåller recept på mat som man kan tillsammans eller laga till sin älskade. Det finns recept på nattamat för nattugglor, på hur ni lagar picknickmat och packar picknickkorgen. Ni kan hitta inspiration inför parmiddagen eller för en söndag i sängen. En del recept är superenkla, andra är lite mer en utmaning. Men alla kan hitta recept som passar just dem. Dessutom finns gott om mattips, citat och liknande. En bok för alla som gillar kärlek helt enkelt!

Fika för vänner innehåller massor av recept på vad man kan göra med eller för sina vänner. Här finns tips på vad man kan baka snabbt om man får överraskande besök, hur man kan baka goda och färggranna muffins för att trösta en vän som behöver hjärtetröst och vad som passar allra bäst efter en lång söndagspromenad.

Jag rekommenderar dessa böcker till alla som gillar att baka och laga mat, och till alla som tycker om att bläddra i och inspireras av snygga kokböcker.