Rensa i röran 1

Ulrika Gabriel Inspiratör har återigen startat upp en Rensa i röran utmaning. Jag har varit med i de tidigare utmaningarna som hon har kört, kolla gärna i kategorin Rensa i röran här på bloggen. Jag har längtat efter en ny utmaning, för det behövs verkligen rensas här hemma. Inte minst när vi fick hem ett helt flyttlass med saker från sambons gamla lägenhet. Visst kan man rensa ändå, men det är extra kul och peppande att blogga om det 🙂 Denna vecka är det den första veckan i Rensa i röran utmaningen. Vi har haft besök av mina föräldrar och tillsammans har vi då gått igenom hela förrådet ute. Där har det funnits allt från urväxta barnkläder och trasiga blomkrukor till cyklar, pulkor, bildäck och andra bilgrejor. Det var så fullt att man inte kunde gå in. Vi tömde hela förrådet! Sedan stoppade vi bara tillbaka det som ska vara kvar, typ sommardäcken, cyklarna osv. I helgen ska jag gå igenom de kartonger med barnkläder, mina kläder, gamla skolböcker osv som funnits där ute. Några kartonger kommer att hamna i förrådet igen. Vi vill ju tex spara lite barnkläder för kommande syskon. Men man behöver inte spara allt. Projekt förrådet kommer alltså att pågå många veckor till. Tyvärr tog jag inga före-bilder, annars hade ni fått se att det ser ut som natt och dag.

Parallellt med stora förråds-projektet så gör jag också många små projekt. Igår kväll tog jag till exempel tag i att rensa bland alla våra plastlådor och mikroburkar. Sambon har med sig matlåda varje dag och vi gör ofta storkok, så matlådor är något som behövs här hemma. Men vi hade dem ostrukturerat högst uppe i ett köksskåp och en del fick inte ens plats. Kolla bara på bilderna. Bilden till höger visar de lådor som inte fick plats i skåpet. Dessutom var det svårt att nå burkarna när de stod i det där skåpet. Jag gillar inte att behöva hämta en stol varje gång jag ska ta fram en plastlåda.

Men så fick jag en idé. Nämligen att stoppa plastburkarna i en större låda, för att enkelt få överblick och för att man ska kunna dra fram hela lådan istället, så kommer man enklare åt de lådor man vill ha. Jag bestämde också att plastburksförvaringen numera kommer att ske i skafferiet istället för i överskåpet. Jag tyckte att det blev superbra. Kolla bara på bilderna nedan. Apropå skafferiet så kommer det också att bli ett kommande Rensa i röran projekt, liksom kyl och frys. Frysen är dessutom i desperat behov av urfrostning. Jag tror jag får fokusera på köket de kommande veckorna i Rensa i röran helt enkelt.

    

One thought on “Rensa i röran 1

Comments are closed.