Rensa i röran

Jag har alltid varit intresserad av att organisera mitt hem och har flera gånger deltagit i olika Rensa i röran-utmaningar där man ska rensa och organisera en viss del av sitt hem under en viss vecka. Nu är det några år sedan sist, och för min egen del beror det på ett antal flyttar och ett rörigt privatliv. Nu är jag dock sugen på att delta i några sådana utmaningar igen.

organisera-ditt-hem-mocc88rk

Dels så kommer jag att delta i Förvaringsdrottningens utmaning Organisera ditt hem – ett uppdrag i veckan under ett år. Där kommer hon att lägga ut ett uppdrag per vecka på sin blogg. Jag startade en Facebookgrupp igår kväll för att jag tänkte att det kanske finns fler som vill följa den utmaningen och att vi då har en grupp för att diskutera utmaningarna, lägga upp före- och efter bilder och peppa varandra. Redan nu är det 89 medlemmar, trots att jag startade gruppen sent igår kväll, så det fanns visst ett jättestort intresse! Vill du också gå med i gruppen hittar du den här.

rensa-ut-lev-lattare-en-smart-guide-till-ordning-hemma

Dels så kommer jag också att följa utmaningen i boken Rensa ut & Lev lättare som är skriven av Eva-Lotta Karlander. Hennes bok består dels av fakta och tips för att rensa ut och organisera hemma, och dels av ett antal veckoteman som man kan följa under ett år för att rensa ut och få bättre ordning hemma. Varje vecka har ett bestämt område i hemmet som man ska ta hand om. Även här har jag startat en Facebookgrupp där vi kan peppa varandra. Jag hoppas att det är fler som kommer att anta den utmaningen. Man behöver inte köpa boken för att delta. Jag såg att bloggen Händelsevis kommer att följa bokens utmaning. Finns det fler?

 

One thought on “Rensa i röran

Comments are closed.