Rensa i röran – Utmaningen – vecka 8

Den här veckan har jag fortsatt med klädkammaren, men har inte hunnit klart. Jag har bestämt mig för att verkligen rensa igenom allt där inne och det tar tid… Nu i veckan har jag städat i jullådan, alltså kartonger där vi har våra julsaker. Jag har slängt en del gammalt pynt och lagt några saker i Tradera-kartongen. Numera får vi faktiskt igen locket på lådan och jag har dessutom utrymme för att köpa lite mer pynt, vilket jag kommer att göra i år. Vi har faktiskt väldigt lite pynt, men jag har fått en del av min mamma och min farmor och detta har jag bara lagt ner i lådan utan att gå igenom det. Nu var jag mer bestämt och sorterade bort sådant vi aldrig kommer att använda. Jag har också börjat gå igenom lådorna med urväxta barnkläder som också finns där inne. Storlekarna 50-56 och 62-68 är klara. Jag har sorterat i kartonger och lagt en hel del i Tradera-högen. Jag tänkte gå igenom resten av kläderna också innan jag börjar fota och lägga ut sakerna på Tradera, men det ska bli skönt att bli av med lite sedan. Har även rensat bland gamla babyleksaker, dockor och gosedjur. Vi fick ju massor när dottern föddes och jag hade även kvar en stor kartong sedan jag själv var liten så det fanns en del. Nu har jag komprimerat ihop dem till en mindre kartong. Mer till Tradera alltså. Vi funderar även på att hyra ett bord på loppis senare i vår för att få iväg sånt som vi inte blir av med på nätet. Men det blir när allt rensande är klart.

Jag har inga bilder på klädkammaren ännu, däremot tog jag ett par bilder när jag rensade bland lite papper, vilket jag också gjort i veckan. Bilden högst upp till vänster föreställer två Kassett-lådor från Ikea. Lådan längst till vänster har kort och gott hetat ”Diverse” och där kunde man hitta allt från tidningsurklipp till tidningar där jag varit publicerade. Allt som finns i den lådan är nu sorterat till de pärmar och platser där de hör hemma. Lådan till höger innehöll bruksanvisningar, många gånger till apparater som vi inte ens har kvar. Den är rensad och bruksanvisningarna finns numera i en av våra tidskriftsamlare istället, se den högra bilden.
Nästa veckas utmaning blir att fortsätta med klädkammaren. Förhoppningsvis blir jag klar då.