Rensa i röran – Utmaningen – vecka 9

Jag är lite sen med att lägga ut förra veckans Rensa i röran-utmaning. Jag fortsatte med klädkammaren lite grann, men fick också ett ryck och packade upp våra böcker som legat nerpackade ända sedan flytten. Jag har så fruktansvärt mycket böcker, bland annat många recensionsex som har kommit till Barnboksbloggen, som ska läsas och recenseras. Men också många böcker som är köpta på loppis eller liknande som jag antingen vill läsa igenom och sedan ge bort/sälja eller sådant som jag redan har tröttnat på men inte orkat rensa ur.

Jag hade en vision någonstans om att gå igenom en kartong i taget och rensa under tiden jag packade upp, läsa och recensera alla böcker i kartongen för att sedan ta nästa kartong och så vidare, för att enbart spara de böcker som jag vill ha kvar i bokhyllan. Men med 24 fullpackade banankartonger med böcker så har jag insett att det skulle ta åratal. Därför har jag nu packat upp allting och stoppat in i våra fyra bokhyllor. Allt fick förstås inte plats. Det är dubbla rader och det är även böcker (bilderböcker) i Kassett-lådorna från Ikea som står ovanpå bokhyllorna. Men vi slipper banankartongerna och framförallt, jag har bättre överblick över mina böcker. Nu är det bara kvar att fundera ut vad jag ska göra med alla banankartonger – och läsa alla böcker jag har förstås 🙂