Rensa i röran – Vecka 2 – Så gick det

Veckans uppdrag i Förvaringsdrottningens utmaning Organisera ditt hem – ett uppdrag i veckan under ett år handlar om att rensa i köksskåpen.

Detta har jag inte alls tagit itu med i veckan, det har varit en intensiv vecka, så jag skjuter på detta uppdrag.

Jag har däremot plockat bort alla julsaker och bytt gardiner, och i samband med det så flyttade jag alla gardiner och dukar till en nyinköpt teakskänk som var tänkt just att användas som linneskåp. Jag passade också på att rensa undan några gardiner jag inte vill ha kvar. Dessa saker fanns på min priolista, så det känns skönt att jag fick det gjort trots en stressig vecka i övrigt. Så här blev det:

Veckans uppdrag i boken Rensa ut & lev lättare fokuserar på Papperskorgar.

Jag har insett att vi redan har papperskorgar där vi behöver dem. Vi har i köket, på båda toaletterna, i tvättstugan, i barnens lek- och pysselrum samt i arbetsrummet. På vår inglasade altan har vi förvaring för sånt som vi återvinner (kartong, tidningar, plast, glas, metall, batterier och glödlampor), så det känns också redan fungerande. Det jag hade velat göra denna vecka var att skura alla papperskorgar, torka ur skåpet där vi har sophinken i köket samt åka iväg med återvinningen, men det har inte riktigt funnits tid och ork för det denna vecka. Dessutom har det varit så kallt ute.