Rensa i röran – Vecka 1 – uppdrag

Veckans uppdrag i Förvaringsdrottningens utmaning Organisera ditt hem – ett uppdrag i veckan under ett år handlar om att skapa en prio-lista.

Gör på följande sätt:

Bestäm ett ställe där du kommer samla anteckningarna gällande dessa uppdrag. Det kan vara ett fysiskt anteckningsblock eller en mapp i datorn.

Sätt dig vid ett bord, i soffan eller i en skön fåtölj och skriv ner vad du stör dig mest på i hemmet. Det kan vara allt från mindre saker som en stökig låda till större saker som oordning i förrådet eller i garaget. Rakt upp och ner från huvudet.

Ta nu en rundvandring i hemmets alla utrymmen och komplettera din lista vid behov.

Bor du ihop med någon? Be den personen göra samma sak.

Har du barn som är tillräckligt stora? Be dem göra samma sak också. Viktigt att alla gör detta på egen hand.

Sätt nu er tillsammans och läs upp sakerna från era listor. Finns några saker med på allas listor? Då är det högsta prio på dessa. Enas nu om några gemensamma punkter från era listor som ni ska åtgärda först. En till tre saker kan räcka.

Hitta en lättillgänglig plats åt listan så att du/ni lätt kan gå tillbaka till den vid behov:) Ni kommer att få återkomma till den i framtiden…

Veckans uppdrag i boken Rensa ut & lev lättare fokuserar på Hallen.

När du återvänder hem efter en stressig dag behöver du mötas av en hall som ger dig positiva känslor. Börja med att plocka bort allt det som inte hör hemma i din hall. Det kan vara allt ifrån skor som du inte använder, till saker som ska bäras ner till källaren. Plocka undan kläder som inte hör till säsongen och förvara endast det du använder dagligen i hallen. Fräscha upp utrymmena där du hänger dina ytterkläder och ställer dina skor. Sätt upp krokar, ordna så du har någonstans att förvara allt som du behöver ha i hallen. Bestäm en egen plats för nycklar och liknande. Fundera också över vilket intryck du vill skapa med din hall. Du kan till exempel hänga upp fotografier eller en rolig tavla som sprider glädje.

Jag återkommer till hur jag löst veckans uppdrag i slutet av veckan.