Saga & Simon – Kärlek och vampyrer

Saga och Simon är tio år och tvillingar. Tydligen så finns det fler böcker om dem, men Kärlek och vampyrer är den första boken jag läser om dem. Ett passande tema till Temaläsning 2017 – Hjärta & smärta. Boken utspelar sig under vintern och det är därför luciadisco, pepparkakor och skumma tomtar i en salig blandning. Men i fokus står kärleken, även om det inte alls var vad tvillingarna trodde. Det börjar nämligen med att deras lärare får mystiska brev och sms från någon som kallar sig för K.V. Barnen är säkra på att det betyder att deras älskade fröken är i fara – men det är hon ju inte alls, snarare tvärtom… Barnen tycker också att det är något misstänkt med Alexandros granne. Är hon inte lite väl lik en vampyr? Men även här visar det sig att barnen är helt fel ute…

Saga & Simon – Kärlek och vampyrer är en humoristisk bok där syskonen är med om tokroliga äventyr. Det blir aldrig läskigt eller skrämmande, utan just tokroligt, och sådana böcker behövs för den här målgruppen. Det är inte alla som vill läsa fantasy, deckare eller övernaturliga böcker. Den vänder sig till barn mellan 6-9 år, inte de absoluta nybörjarläsarna men boken är fortfarande lättläst. Boken har ett bra driv, man läser snabbt och dessutom finns det fina illustrationer. Boken är skriven av Anna Helgesson, illustrerad av Anna Södergård och utgiven av Idus bokförlag. Den finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.

3 thoughts on “Saga & Simon – Kärlek och vampyrer

 1. Hej på er!
  Tack för en fin recension av Kärlek och vampyrer. 🙂

  Jag skulle gärna vilja att ert omdöme hamnade på Idus hemsida. Kan jag lägga in er recension där? I så fall, hur många stjärnor får den från 1 – 5?
  Självklart går det utmärkt att ni lägger in recensionen där, men annars kan jag göra det med er tillåtelse.

  Tack så länge!
  Hälsar Ann

 2. Hej! Du får gärna lägga in recensionen där. Jag ger boken fyra stjärnor. Tack för läsningen /Carola

Comments are closed.