Sagor utan slut

Sagor utan slutSagor utan slut är en unik sagobok. Den innehåller nämligen 50 stycken sagor utan slut! Boken innehåller alltså början på en hel massa sagor – men berättelserna avbryts när det är som allra mest spännande, mitt i en mening. Det innebär att man får låta sin egen fantasi jobba för att komma på vad det är som händer härnäst. Perfekt för den som vill få inspiration för eget skapande.

En annan rolig sak med boken är att var och en av de 50 sagorna har sin egen illustratör, så det är en otrolig blandning när det gäller stilar. Illustratörerna är olika sinsemellan, de är både unga och gamla, den yngsta går i förskolan och den äldste har varit pensionär i många år. En del är födda i Sverige, andra har bara bott här ett kort tag. En del arbetar professionellt som illustratörer medan andra knappt vet skillnaden mellan tusch och blyerts.

Som ni förstår är denna bok en guldgruva för att utmana sin egen fantasi och kreativitet. Troligen blir man sporrad att skapa sin egen text eller bild efter att ha bläddrat i denna bok. Kanske fortsätter man på någon av de 50 påbörjade sagorna, kanske skapar man en egen. Kanske skapar man en ny illustration till någon av sagorna, kanske inspirerar bilderna till fortsatta illustrationer. I sagornas värld kan allt hända och här finns också alla ingredienser. I de påbörjade sagorna finns nämligen allt från drakar, troll och älvor till superhjältar, zombies och robotar. Det finns många användningsområden för boken, dels i undervisningssammanhang förstås, men också att läsa tillsammans hemma när det är dags för godnattsaga. Som vuxen kan man läsa högt och sedan låta barnet man läser för komma på fortsättningen, eller hitta på varsin fortsättning, eller skapa en tillsammans. Bara fantasin sätter gränserna…

En unik, men mycket spännande bok där slutet är öppet och där fortsättningen helt ligger i läsarens händer. Sagor utan slut är skriven av Jan-Erik Ullström och utgiven på Idus förlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.