Sammanfattning läsutmaningar 2019

Nu är det nytt år och hög tid att sammanfatta hur det gått i 2019 års läsutmaningar. Jag var med i fyra utmaningar: Barn- och ungdomsboksutmaningen, Kaosutmaningen, Selma stories läsutmaning och Läs en novell IV.

I Barn- och ungdomsutmaningen skulle man läsa en bok per månad på ett givet tema. Jag var med alla månader utom två. Helt klart godkänt tycker jag, även om jag borde ha lyckats med alla månader med tanke på hur många barn- och ungdomsböcker jag läser. Men de månader jag missade var då jag höll på med uppsatsen inför min examen och då vi flyttade, så det är ändå helt okej.

Kaosutmaningen gick ut på att pricka in minst 20 av 35 punkter på listan. Jag lyckades pricka in 23 punkter så det var också godkänt.

Läs en novell IV gick ut på att läsa 20 noveller och pricka in dem på en lista med totalt 40 punkter. Jag lyckades pricka in 24 stycken. Också godkänt!

Selma stories läsutmaning innebar en lista med 25 punkter och man skulle försöka pricka in samtliga. Det lyckades jag dock inte alls med. 13 av 25 punkter blev det för min del.

Under 2020 tänker jag ta det lite lugnare och mer satsa på lustläsning, men någon läsutmaning blir det nog ändå.