Serietidningen Tivoli

1249317363_positivforlag_tivoli5_lowres_200pixbredEn ny serietidning för barn har lanserats:  Tivoli med vänner, och jag har fått provläsa de tre första numren. I tidningen får man följa åtta djur på turné runt Sverige. Bland annat får man lära känna dramatiska Bibi, showiga hunden Roddan, Lova som fixar det mesta och så ulliga, gulliga lammet Bosse. I varje nummer får man också läsa om Sol och Levi i Brandbarnsklubben och så är det gästserier. Det finns också roliga och kluriga pyssel.

Serierna skapas av frilansande illustratörer och manusförfattare och tidningen utges av Positiv förlag. Den finns att köpa i närmaste ICA-butik eller så kan man prenumerera för 220 kr (halvår) eller 400 kr (helår). Tidningen kommer ut med ett nummer per månad. På förlagets hemsida www.positivforlag.se kan man läsa följande om tidningen:

Genom levande berättelser och fantasifulla bilder vill Positiv Förlag öppna nya och spännande världar för barn. Vi vill erbjuda barnen inspirerande, starka och roliga karaktärer att spegla sig i. Vi vill locka till skratt, läsning, kreativitet och eftertanke.

Jag tycker att de har lyckas bra. Tidningen har något för alla, den är rolig, fanatsifylld, spännande och lärorik på samma gång. Det finns både serier, fakta och pyssel. Det enda jag har att anmärka på är nog att den är för tunn 🙂 Jag hade velat läsa ännu mer i samma stil. Jag tycker att Tivoli behövs, det har funnits ont om svenska serietidningar, framförallt för mindre barn,  och tidningen lyckas bra med att fylla ut det behov som funnits. Tidningen riktar sig till barn från fyra år. Tidningen har också en hemsida: www.tivoliwebben.se