Simma lugnt, Sigge

Böckerna om Elina, Sigge och alla de andra i shettisstallet i Broby är populära bland alla hästälskande tjejer. De är skrivna av Lin Hallberg, illustrerade av Margareta Nordquist, utgivna av Bonnier Carlsen och vänder sig till barn mellan 6-9 år.

9789163862472Den senaste boken i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar) är Simma lugnt, Sigge. I den boken har Elina precis avslutat sin ridlägervecka. Hästarna ska gå på semester och Elina och hennes lillasyster ska åka till mormor och morfar en vecka. Som tur är blir den veckan nästan som ett ridläger till. Och när Elina kommer hem igen får hon vara med och hjälpa till på Brobygården med hästarna. Hon ska till och med få tävla med Sigge!!

Böckerna om Sigge är lättlästa böcker som passar bra att läsa själv eller som högläsningsböcker. De är välskrivna och realistiska. De skildrar livet i stallet och hur en hästtjejs vardag kan vara. Böckerna kan läsas fristående, men jag rekommenderar alla hästälskare att sluka hela serien (det här är sjätte boken) för alla böcker är lika bra!