Ska vi leka?

Ska vi leka?Födelsedag brukar för de flesta barn innebära tårta, presenter och lekar. Men i den här boken blir leken på allvar. Ska vi leka? av Ewa Christina Johansson är en spökhistoria för mellanåldern. Den handlar om Alma. På sin födelsedag får hon ett mystiskt brev. I kuvertet ligger en handritad karta och en nyckel. Alma är säker på att det är kompisen Arvid och hans lillasyster Tyra som planerat en lek, en skattjakt eller kurragömma. Hon beger sig ut i skogen för att hitta krysset på kartan. Men det blir ingen vanlig skattjakt.

I skogen finns något som inte borde vara där. Något som förföljer Alma. I ett ödehus hittar hon ett gammalt tidningsurklipp med rubriken: ”Mördare på fri fot”. Hon hittar ett skelett och det börjar hända mystiska saker. Snart inser hon att den här leken är på liv och död.

Det här är en bok för de som gillar spöken och övernaturliga böcker á la Ingelin Angerborn eller Kristina Ohlsson. Men var beredd, för den är rejält läskig emellanåt. Inget att läsa ensam i en sommarstuga om natten alltså. Boken är spännande, skrämmande och lättläst med ett driv som gör det svårt att lägga bort den förrän man läst ut den.