Skönt & grönt barnaliv

3416935855_448f9a198eNu har jag fått en ny favoritbok! Vägen till ett skönt & grönt barnaliv av Karolina Pihlo känns som att den är skriven enkom för mig! Här kan man få tips på hur man lever ett skönare och grönare liv som småbarnsförälder. Här finns tips för att göra vardagen enklare, för hur man kan ge sitt barn den bästa ekologiska maten, hur man hittar de bästa ekocaféerna, var man köper ekologiska leksaker och hur man får ett småbarnsliv med mindre stress, press och konsumtionshets.

Den här boken borde alla nyblivna småbarnsföräldrar läsa, och även föräldrar till äldre barn. För att skapa förutsättningar till sunda värderingar för våra barn måste vi vuxna vara bra förebilder. Att leva en hållbar livsstil och att leva i harmoni med naturen tror jag är det bästa både för barn och vuxna. Att ge barn snabbmat, godis och leksaker istället för hemlagad mat på rena råvaror och istället för att verkligen umgås med barnen och spendera tid med dem kan aldrig vara nyttigt i längden. Att jobba och stressa för att köpa den coolaste barnvagnen istället för att bära barnet nära i sjal eller sele. Det känns fel för mig. Att leva ett enklare och mer hållbart liv är inte bara bra för barnet och föräldern, det skapar också en bättre miljö och ett friskare samhälle. Dessutom är det ofta billigare att till exempel ha bärsjal istället för barnvagn och tygblöjor istället för engångsblöjor, så det finns många fördelar.

I den här boken ger Karolina alltså förslag på aktiviteter man kan göra tillsammans, restauranger, caféer och butiker att testa. Det finns också mängder av praktiska råd som tvättråd, recept och liknande. Det bästa är att författaren aldrig ger några pekpinnar utan hon delar helt enkelt med sig av sina egna bästa tips och sedan är det fritt för var och en att plocka de bitar de tycker om. Jag älskar verkligen den här boken, det enda negativa jag har att anmärka på är att alla restauranger och caféer hon tipsar om ligger i Stockholm. För en Umebo är det inte så relevant. Men när det gäller butiker för barnkläder och leksaker så tipsar hon även om många nätbutiker så man kan ändå få mycket tips och råd även om man inte bor i Stockholm.

3 thoughts on “Skönt & grönt barnaliv

Comments are closed.