Små filmer för små barn

72259300_o_1.jpgSmåfilmer är ett nytt sätt att kombinera böcker med film från Gammafon som ingår i Rabénförlagen. Småfilmer är helt enkelt bilderböcker på DVD. Det finns ett gäng olika, baserade på bilderböcker med kända figurer som Gittan, Benny, Lotta på bråkmakargatan och Mamma Mu. Jag och dottern har tittat på en härlig Lindenbaum-blandning. Den heter Småfilmer – Lindenbaum och innehåller tre av Pija Lindenbaums mest kända bilderböcker: När Åkes mamma glömde bort, Lill-Zlatan och morbror Raring samt Kenta och barbisarna.

Filmerna innehåller orginalbilder från bilderböckerna, men de är kompletterade med en berättarröst (Björn Kjellberg i denna DVD), små animationer, ljudeffekter och bakgrundsmusik. DVD-filmerna passar till barn mellan 2-5 år.  Filmerna är anpassade till den unga åldersgruppen och är därför i ett lugnt tempo. Barnen verkar tycka att det är roligt med filmerna, favoritböckerna får ju plötsligt liv! Själv tycker jag också att det är spännande med ett nytt sätt där bok och film möts. Jag ser fram emot fler titlar så småningom.

Information:
Titel: Småfilmer – Pija Lindenbaum
Innehåller: När Åkes mamma glömde bort; Kenta och barbisarna; Lill-Zlatan och morbror Raring
Berättare: Björn Kjellman
Förlag: Gammafon
Övrig info: Bilderböcker på DVD med originalbilder, berättarröst, små animationer, ljudeffekter och bakgrundsmusik. Speltid 40 minuter.