Spännande deckare för mellanåldern

73770248_o_5.jpg”Motorljudet dånar i Tommys öron! Flisen slänger sig efter Tommy och de river sig genom den taggiga häcken och rusar in på en villatomt. Tommy tappar balansen men hinner se en skymt av en mörkblå Volvo som kör som en galning, rätt upp på trottoaren! Precis där de nyss gick! – Vad är det frågan om? skriker Tommy. Bilen försökte ju köra rakt på oss!”

Det här är den femte deckaren om Tommy och Flisen. I Livsfarliga miljoner har de lärt känna Valter, som är en 77-årig hypokondriker som dessutom är stenrik! Han har en stor DVD-samling, bjuder på gräddbakelser och känns som världens bästa morfar! Men snart börjar det hända konstiga saker. Pengar försvinner ur ett kassaskåp i Valters rum på vårdhemmet, Valters lyxiga lägenhet blir såld utan att han vet om det och någon försöker köra på Tommy och Flisen. Någon är ute efter Valters miljoner, men vem…

En spännande och humoristisk deckare som passar för åldersgruppen 12-15 år. Den är lättläst och underhållande. Boken är skriven av Lena Lilleste.