Spindlar och spöken

spindlar-och-spokenMalte tycker inte om spindlar. Och inte spöken heller. Men han tycker mycket om godis. Därför slår hans syster Milda vad med honom. Om Malte går upp på vinden ensam så ska han få allt Mildas godis. Men törs han gå med på vadet? Det kan ju finnas både spöken och spindlar där uppe!

Boken ingår i serien Kodknäckarna som erbjuder bra böcker för barn som just knäckt läskoden. Tanken är att böckerna ska locka till läsning, men inte innehålla för lång eller för svår text. Boken är också första delen i serien Spökhuset, så vi kan förvänta oss fler böcker om Malte och Milda.

Spindlar och spöken är en lagom läskig och spännande berättelse för de barn som precis lärt sig läsa. Ett stort plus för de fina illustrationerna. Dock stör jag mig lite på texten. Jag förstår poängen med att texten ska vara kort och lättläst, men ibland känns det som att språket blir konstigt i sin strävan att få boken så lättläst som möjligt. Spindlar och spöken är skriven av Ewa Christina Johansson och illustrerad av Jonna Björnstjerna. Den är utgiven av B Wahlströms.