Stora boken om att röja och rensa

Jag har alltid tyckt om att röja och rensa i mitt hem. Det är kanske inte så konstigt att jag har hoppat på Ulrika Gabriel inspiratörs utmaningar Rensa i röran (är det inte dags för en ny snart?) och att boken Rensa i röran med Feng Shui tillhör en av de mest lästa böckerna i min bokhylla. När Stora boken om att röja & rensa skulle ges ut var jag inte sen med att beställa ett recensionsexemplar. Boken är skriven av Mary Lambert och utgiven av Semic Bokförlag.

 

Stora boken om att röja & rensa är en inspirationsbok för den som vill komma igång och rensa i sitt hem. Boken går igenom hemmets alla rum, ett i taget, rum för rum, och man får massor av tips på hur man kan rensa i det specifika rummet, hjälp att hitta vart röror lätt kan uppstå i hemmet samt mängder av råd och förslag på hur man kan förvara sina saker bra. Boken förklarar också exempelvis varför man ofta känner sig bunden till sina saker och hur man gör rent konkret för att bli av med saker man inte alls behöver.

Är man sugen på att ta itu med sitt hem och sina saker, göra hemmet mindre kaosartat och mer harmoniskt samt gärna vill få grepp om sitt liv och sitt välmående så är detta rätt bok. För sinnet påverkas av hur det ser ut runtomkring oss.