Stora boken om namn

Namn är något som alltid fascinerat mig. Varför väljer föräldrar ett visst namn till sina barn? Är namnet en del av ens identitet? Vad betyder olika namn? Hur tänker de som byter namn? Framförallt när jag var gravid och vi funderade på namn till bebisen i magen så dök många frågor om valet av namn upp och jag tittade i några namnböcker, vilket gjorde att mitt intresse för namn ökade ännu mer.

Senast i raden av namnböcker är Stora boken om namn (Alfabeta) som är skriven av Colette van Luik. Det är en innehållsrik och välskriven bok som tar upp det mesta man funderar över när det gäller namn. Framförallt är boken en inspirationsbok full med intervjuer och namnlistor. Boken ger lika mycket för de blivande föräldrarna som letar efter namn till sitt barn som för allmänheten som är genuint intresserad av namn. Jag gillar allt i boken, men intervjuerna är nog det bästa med boken tror jag. Det är så intressant och inspirerande att få läsa om hur olika människor tycker och tänker kring namn. Hur upplever de sina egna namn och hur har de tänkt när de gett namn till sina barn.

One thought on “Stora boken om namn

Comments are closed.