Stora Flamsboken

Stora flamsbokenI Stora Flamsboken finns många hundra roliga, pinsamma och hemliga historier från tidningen Kamratpostens läsare. Här samsas klassiker som aldrig verkar gå ut tiden med nyskapande skämt om sociala medier och gejming. Det allra roligaste från tidningen varvas med nytt, aldrig tidigare publicerat material.

I boken finns också olika tester, som ”Vilken filmhjälte är du i skidbacken”, ”Vilket monster är ditt syskon” och ”Vilken Flams-typ är du”. Vi får veta varför vi skämtar om Bellman, om KP-läsarnas historier genom tiderna och hur det skulle se ut om djuren hade Insta eller sin egen Kropp & Knopp-spalt. Det finns dessutom ett gåt-challenge!

Stora Flams-boken är helt enkelt fylld med massor av skojiga saker, skämt, pinsamheter, kul tester, roliga texter och galna fakta från djurens värld. Redaktör för boken är Lukas Björkman som också är chefredaktör och ansvarig utgivare på Kamratposten. Den som är en flitig läsare av Kamratposten kommer också att känna igen sig, tonen och stilen är densamma – humorn tas på allvar och barnperspektivet finns så självklart där. Men även de som aldrig har läst KP kommer att uppskatta boken och kanske hitta till tidningen.

Photo by Barnboksbloggen on January 23, 2021. Ingen fotobeskrivning tillgänglig..

Det som är roligt med böcker av detta slag är att man kan läsa lite här och lite där, helt enkelt där man får lust. Man behöver inte läsa i någon speciell ordning eller känna att man måste läsa allt i ett svep. Det finns korta roliga historier som är bara några rader långa, men också lite längre texter. Formgivningen är också lekfullt humoristisk med massor av färg, form och detaljer.

Photo by Barnboksbloggen on January 23, 2021. Bilden kan innehålla: 1 person.

Boken är välfylld av illustrationer skapade av några av Sveriges främsta tecknare. Här ses exempelvis illustrationer av Sandra Fröjd, Jojo Falk, Lotta Geffenblad, Johan Wanloo, Anders Végh Blidlöv och många fler.

Photo by Barnboksbloggen on January 23, 2021. Ingen fotobeskrivning tillgänglig..

Stora Flams-boken är helt enkelt ett måste för alla fniss-sugna från åtta år och uppåt. Perfekt presentbok!