Stryparen

Stryparen är Jonas Moströms sjunde kriminalroman. Återigen utspelar den sig i Sundsvallsmiljö, vilket gör det extra kul då jag har besökt staden otaliga gånger. Den här boken har en lite annorlunda story. Det är nämligen så att natten före Lucia så drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall, vilket medför att sjukhuset totalt snöar igen och blir helt isolerat från omvärlden under tre dygn. Under dessa dygn inträffar förstås ett antal mordfall, samtliga offer är dessutom knuvskuret i pannan.

Läkaren Erik Jensen har nattjour på sjukhuset och därför tar han tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg upp jakten på mördaren, som ju förstås måste befinna sig någonstans på sjukhuset han med. Men vart ska de börja leta? Offren har ingen synbar koppling och det finns inget tydligt motiv. Inte nog med det, för att ytterligare komplicera utredningen börjar en dödlig influensa att härja innanför sjukhusets kompakta tegelväggar. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter…

Än en gång har Jonas Moström skrivit en läsvärd, underhållande och spännande deckare. Boken har ett bra driv och man vill gärna fortsätta läsa mer och mer och mer för att få veta hur det går för huvudpersonerna och för att få veta vem det är som är Stryparen på Sundsvalls sjukhus. Läs boken du med!